Pobierz naszą Aplikację mobilną

0 0 0 D
0 0 G
0 0 M
0 0 0 S
Naleśniki gryczane ze szpinakiem i awokado

Naleśniki gryczane ze szpinakiem i awokado

Składniki na naleśniki gryczane ze szpinakiem i awokado:

Naleśniki:

  • 9 łyżki mąki gryczanej
  • trochę wody (ilość: do konsystencji ciasta naleśnikowego)
  • szczypta soli

Nadzienie:

  • 3-4 jajka na twardo
  • awokado
  • sól
  • czosnek
  • szpinak świeży
  • czerwona cebula
  • sok z cytryny
  • olej
  • pieprz

Przygotowanie:

Naleśniki:

Wymieszać wszystkie składniki na ciasto, wodę dolewać stopniowo, aż uzyskamy pożądaną konsystencję ciasta. Powinno mieć konsystencję śmietany (takiej gęstej, ale nie za gęstej, ciasto ma się szybko i ładnie rozprowadzać na patelni). Smażymy beztłuszczowo.

Nadzienie:

Jajka miksujemy z awokado, solą, czosnkiem i sokiem z cytryny. Szpinak dusimy razem z oliwą, z posiekaną cebulą. Naleśniki smarujemy pastą, nakładamy szpinak, zawijamy jak krokiety.

Powiązane artykuły
Suplementy na rzeźbę Suplementy na masę Odżywki dla początkujących

Strona korzysta z plików cookie. Możesz okreśclić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

×