Pobierz naszą Aplikację mobilną

0 0 0 D
0 0 G
0 0 M
0 0 0 S
Sałatka z pieczonym burakiem i dynią

Sałatka z pieczonym burakiem i dynią

Składniki na sałatkę z pieczonym burakiem i dynią:

  • 3 garści liści jarmużu
  • 1 burak
  • 1/4 dyni
  • kilka plasterków lub kulek mozzarelli
  • 4 łyżki ciecierzycy konserwowej
  • pestki słonecznika
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie
  • oliwa

Przygotowanie:

Jarmuż myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy. Obieramy warzywa, buraka kroimy w plasterki, a dynię w kostkę. Układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Warzywa skrapiamy oliwą oraz oprószamy solą, pieprzem i ziołami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez ok 20 minut. Na talerze układamy jarmuż, upieczone warzywa, ciecierzycę oraz mozzarellę, całość posypujemy uprażonymi pestkami słonecznika.

Suplementy na rzeźbę Suplementy na masę Odżywki dla początkujących

Strona korzysta z plików cookie. Możesz okreśclić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

×