Pobierz naszą Aplikację mobilną

0 0 0 D
0 0 G
0 0 M
0 0 0 S
Ratatouille

Ratatouille

Składniki na Ratatouille:

  • 500 g pomidorów
  • cebule
  • papryki
  • cukinie
  • bakłażan
  • tymianek
  • liść laurowy
  • ząbki czosnku
  • łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Przygotowanie Ratatouille:

  1. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

  2. W kostkę pokrój też paprykę, cukinię i bakłażana. Posiekaj cebulę i czosnek.

  3. W rondlu rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj czosnek i cebulę oraz liść laurowy.

  4. Smaż, aż cebula zrobi się szklista, około 2–3 minuty.

  5. Po tym czasie dodaj pokrojone warzywa, zaczynając od papryki, następnie dodaj bakłażana, cukinię, a na końcu pomidory i tymianek.

  6. Duś około 10 minut, dopraw do smaku.

Powiązane artykuły
Suplementy na rzeźbę Suplementy na masę Odżywki dla początkujących

Strona korzysta z plików cookie. Możesz okreśclić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

×