0 0 0 D
0 0 G
0 0 M
0 0 0 S

Składniki na kremową zupę brokulową

  • 4 duże łodygi brokułów, drobno posiekane (stosować zarówno łodygi, jak i różyczki)
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1/2 szklanki posiekanych szalotek
  • 2 ząbki czosnku, obrane i posiekane
  • 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1 szklanka mleka ryżowego

Składniki na czekoladowe naleśniki z białkiem:

  • 30g mąki orkiszowej
  • 10g niesłodzonego Cacao
  • 1 jajko
  • 10g białka czekoladowego UNS Econo
  • 100ml Mleka do wyboru (np. Mleko sojowe)
  • 1 tabletka słodzika
  • kilka kropli aromatu waniliowego
  • 1/2 łyżeczki oleju kokosowego - do smażenia
  • garść ulubionych owoców

 

Suplementacja

Cała prawda o białku sojowym! Błogosławieństwo czy przekleństwo?

Przez ostatnie tygodnie przybliżyliśmy sobie charakterystykę najważniejszych frakcji białkowych pochodzenia zwierzęcego – koncentrat, izolat oraz hydrolizat białka serwatkowego. Dziś dla odmiany skupimy się na białku roślinnym, a konkretnie sojowym. Dlaczego akurat sojowym?

 

Hydrolizat białka serwatkowego - produkt najwyższej jakości!

Po omówieniu dwóch najpopularniejszych źródeł białka używanych w odżywkach (izolat oraz koncentrat), dziś przyszła kolej na trzecie, które nieco ustępuje popularnością swoim kolegom, natomiast pod względem jakości jest to najczystsza forma białka pozyskana z serwatki. Jest to Hydrolizat!

Trening i Informacje

Jak wygląda prawidłowa regeneracja organizmu?

Wszyscy zdajemy sobie sprawę z faktu, że do wykonywania regularnych, ciężkich treningów mięśnie potrzebują odpowiedniego paliwa, dlatego dieta i suplementacja jest tak istotna dla osób aktywnych fizycznie.

Zmęczony organizm treningami potrzebuje regeneracji.

Na samym starcie musimy ustalić klika rzeczy aby zrozumieć dlaczego tak ważny jest sen dla naszego przeciążanego organizmu. Każdy zapewne słyszał o fazach snu.

 

Suplementy na rzeźbę Suplementy na masę Odżywki dla początkujących

Strona korzysta z plików cookie. Możesz okreśclić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

×